joi, 2 decembrie 2010

RomâniaDA, sau BA? (concluzie)


Motto:
"Stă Tatoiu-n pat şi-şi face-un plan:
Vreau să fiu băsist peste ocean!"


D.A., fără nici o apăsare.
România dă un semn de viaţă. Doar cu Băsescu. Doar pentru Băsescu. Doar sub Băsescu!
Este cazul ca soarele Partidului Democrat-Liberal să răsară din nou de la Bucureşti şi să nu mai apună niciodată!
În România sunt 22.000.000 de Românii mai mici. De ziua naţională, haideţi să unim toate aceste bucăţele minuscule, să facem o ROMÂNIE mare şi frumoasă! Pic cu pic se umple oceanul băsist al sufletelor noastre, avid după apa vie şi portocalie. Haideţi să dăm mână cu mână şi să ne prindem în jocul veseliei! Haideţi să uităm tot ce este rău şi să cântăm voioşi, cu inima uşoară! Haideţi să pornim la construirea unei naţiuni! Haideţi să ne înveşmântăm cu dragoste şi deferenţă (atenţie cum citiţi) în tricolorul portocaliu! Haideţi să haidem!
Băsescu pentru România. România pentru Băsescu.
Doar ocrotită de umbra colosului băsescian, România poate privi cu încredere spre viitor! Doar sub oblăduirea Prea-Frumosului Vas Ales Al Modernităţii, vom trăi adevăratele reformele. Doar sub protecţia Ilustrului Cârmaci vom mai cunoaşte Dreptatea şi Adevărul! Doar în îmbrăţişarea-i caldă vom renega pensiile şi salariile minuscule, pentru că oricum vom trăi ca-n sânul lui Avraam. Doar sub atenta-i supraveghere ne vor fi oblojite rănile cunoaşterii şi vom privi triumfători spre posteritate. Doar cu el, românii au şansa de a se îmbulzi ca nişte vite furibunde, pentru a primi o găleată, un cârnaţ, o ciorbă de fasole sau o sarma. Doar sub binecuvântata-i domnie, avem şansa de a aplauda frenetic la inaugurarea glorioasă a unui centimetru din viitoarea autostradă care va brăzda ţara în lung, şi-n lat (Ce, nu vedeţi?? Ia puneţi-vă-ţi lupa, să vedeţi ce mare şi larga vi se va desfăşura înaintea ochilor!) Doar sub lumina neostoitelor sale raze de înţelepciune, vom descoperi adevăratele taine ale universului.
"Noi suntem români, noi suntem romani, noi suntem urmaşi de-ai lui Traian Băsescu"...cel mai drăgăstos părinte care să există pe planetă, care ne apără şi ne veghează cu ochi de vultur şi cur de fier (ca să nu se tocească neuronii de atâta habitat în scaunul împărătesc) înveşmântat în catifea (să fie mai plăcut pupabil).
Dacă nu ştim, ne învaţă; dacă nu putem, ne ajută; dacă nu vrem...ne obligă? (Adică, eu te dau la masă, tu te duci sub masă?? Mi se pare şi normal - ca nişte copii ce suntem, noi nu avem Statura-i Momentală care să ne permită să vedem dincolo de vălul amăgirilor zilnice)
Haideţi, cu curaj, nu vă fie frică! Trei culori cunosc pe lume...portocaliu, galben-roşiatic şi oranj.
EU iubesc B. NOI iubim B. TOŢI iubim B.
EU trăiesc prin B., B. trăieşte prin mine.

Cateroric, România D.A.. Clar, EuBA.(aparent, ştiu că seamănă cu EBA; esenţa este diferită, credeţi-mă)
Aici nu sunt dorit. Aici sunt în plus. Am obosit să încerc în van. Am obosit să mă milogesc. Am obosit să cerşesc. Nu (mai) vreau să cerşesc. Nimic, de la nimeni! Eu cu mine, şi atât! Două persoane sunt prea de ajuns!
Am obosit să fiu umilit. Am obosit să fiu plimbat de colo-colo, ca o minge :D într-o căldare! Am obosit să mă simt vinovat că m-am născut în cloaca asta primitivă, care cică-i ţară civilizată. Am obosit să mi se spună că nu gândesc doar pentru că vreau ceva diferit. Am obosit cu atâtea laude deşarte. De laude mi-e podul plin şi nu mă ajută la nimic.
Am obosit. Sunt un român obosit. Dar de ce să fiu aşa, când aş putea să fiu un chinez, un filipinez, sau un congolez - poate chiar beduin - fresh şi fericit? De ce să oblig să fiu băgat în seamă, când pot să mă pun în slujba a ceva care merită cu adevărat? De ce?? Nu sunt prizonier. Nu cred că am făcut aşa de multe crime în viaţa asta, ca să ispăşesc vreo sentinţă capitală.

Clar, EuBa! Nici nu mă gândesc la altceva! Nu există altă variantă.
Am obosit cu Maleya (chelito muya iei, se ştie).
Pur şi simplu, am obosit.

2 comentarii:

  1. Boon, si ce ai de gand sa faci acum? Inteleg ceea ce nu vrei si nu poti. Dar o solutie la problema ta nu ai? Sau e chiar insusi faptul ca ai scris solutia?

    RăspundețiȘtergere
  2. Faptul că am scris ce am scris, nu este o soluţie, poate doar o refulare.
    Cât despre soluţii...una logică şi la îndemână ar fi să mă relaxez? :))

    P.S.: da' ai dospit rău de tot comentariul ăsta în tine! Promit că nu mai scriu foiletoane din astea....cel puţin până data viitoare, când se va mai ivi vreun prilej . :)):)):))

    P.P.S.: Ştii care e concluzia concluziei? Mor de dragul ţărculeţului naţional, iar Băse doarme în papuci, cu limba pe umăr!

    RăspundețiȘtergere