joi, 25 noiembrie 2010

Romania. Explore The Most Ridichiul Garden

Neamul ăsta e preistoric şi primitiv în gândire, în concepţii, în activităţi, în orice. Tot ce este normal şi obişnuit într-o altă ţară, la noi ori este un lux, ori lipseşte cu desăvârşire.
Ca să observi acest lucru, nu trebuie decât să ieşi la o mică plimbare printre coclaurile naţionale. O să întâlneşti tot felul de oameni, cu tot felul de concepţii. Se spune că civilizaţia românească s-a născut la sat. Nu, nu e adevărat! Civilizaţia românească NU S_A NĂSCUT. Poporul nostru are multe însuşiri (în marea lor majoritate, negative), dar civilizaţia nu este una dintre ele. Noi suntem prinşi într-un ev întunecat şi nu mai reuşim deloc să îl depăşim. Mare parte din gloată are porniri absolutiste sau comunistoide, deşi unii nu s-au intersectat deloc cu aceste regimuri. Mulţi sunt tembeli prin naştere, mulţi nu primesc o educaţie cât de cât elementară, mulţi se iau cu grija supravieţuirii de pe o zi pe alta şi uită să mai trăiască pentru ei. Dar toţi aşteaptă să li se dea posmagii, gata mestecaţi şi digeraţi, dacă se poate. Totul este condus de Domnul, şi atât. Noi nu trebuie să facem nimic, pentru că El le aranjează pe toate. Dacă vrea. Dacă nu, măcar avem pe cine da vina în caz de nereuşită.
Doamna Valeria Arnăutu, fiind întrebată dacă este o femeie religioasă, răspunde cu aplomb: "Da, ca toţi românii". E clar, atunci m-am lămurit! Românii nu sunt credincioşi, sunt superstiţioşi, sunt stăpâniţi de o raţiune canceroasă, în metastază. La noi, gândirea are ceva schilod în întregul ei. Nu o spun eu, o spun preoţii neamului, slujitorii Domnului. Eu doar achesez la concluzia lor.

Românii sunt...nu ştiu...rudimentari, cred că este cel mai potrivit cuvânt. Şi asta se vede în toate amănuntele care ne compun viaţa. Dacă tragi numai o ocheadă de câteva secunde asupra societăţii - "cucu, bauuuuuu" şi atât, observi că ceva este în neregulă. TOTUL este în neregulă:
- Boc taie panglica o impresionantă flegmă asfaltată, lungă de 10 milioane de mm., şi se mândreşte cu asta. "Toamna se numără km." (mm.) "de autostradă."
Mi se pare normal. Când eşti juma' de buletin, ţelurile tale sunt reprezentate la scară. Aştept inaugurarea cu fast a aleii din faţa căşii, până la wc-ul din curte.
- Droia de credincioşi dă năvală să se roage la moaştele sfântului Mina, ocrotitorul păgubiţilor, pentru succesuri în viaţă şi fericire.
Când se vor descoperi moaştele ocrotitorului de dobitoci, sigur le vor fi ascultate rugile.
- A început postul şi cohortele de credincioşi iau cu asalt rafturile supermarket-urilor în căutarea "produselor de sezon". Atenţie însă! Conform specialiştilor, nu toate produsele de post sunt conforme cu denumirea. Consumatorul trebuie să citească cu atenţie pe etichetă, la secţiunea "ingrediente"; preotul mănâncă orice, dar se roagă la Dumnezeu ca hrana să fie primită.
Eşti tu sigur-sigur că rugăciunea substituie atenţia?
- Conform unui sondaj recent, fleşcăitele...pardon! Zeităţile locale ţin post ca să slăbească, să îşi ia carnetul de conducere sau să nu rămână însărcinate când le apucă sensibilitatea înălţătore (cât mai înălţătore, aş putea spune) prin vreun bar în tendinţe.
Cred că mai folositoare ar fi nişte cauciuce - de iarnă dacă se poate, că tot e lege în acest sens.
- Pentru nerealizările din ministerele pe care le conduce, duduia Udrea învinovăţeşte criza financiară.
Şi doar atât? Nici un mogul rău, nimic, nimic? Sunt dezamăgit...
- "Românca Florina, în patul lui Berlusconi". "Ioana Vişan, preferata lui Berlusconi".
Concluzii:
1. Berlusconi e taur comunal.
2. Româncele sunt târfe, curve sau ambele.

Dacă lumea ar funcţiona după sintagma "ladies first, curvele după", România ar sta la coadă! DAR STAI! ROMÂNIA, CHIAR ESTE LA COADĂ!
Ador jena asta de staul mioritic! Când e următorul avion spre Burkina Faso?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu