marți, 12 octombrie 2010

Triumful credinţei

"Cine nu ajunge la Iaşi, se închină la Sfânta de pe Facebook. Aici a fost creată o pagină specială dedicată Sfintei Parascheva, care a adunat deja 5.000 de fani.
Oamenii au postat tot felul de mesaje prin care îi cer Sfintei să-i ajute în încercările vieţii."
http://www.antena3.ro/

Foarte frumos! Bine că le-a luminat Dumnezeu mintea la tinerii internauţi! La cât de credincios este neamul acesta, la cât îl iubeşte el pe Domnul şi la cât de des este cu el în gură tot timpul, m-aş fi mirat dacă nu se întâmpla asta!
În loc să le mulţumim acelor adevăraţi creştini care s-au gândit să mai sfinţească puţin şi mediul virtual (care se ştie că este tărâmul de destrăbălare al Necutratului), noi ce facem? Îi arătăm cu degetul? Nu ştiu, zău, dar modul în care este scrisă vestea îmi pare puţin peiorativ! Oare acei ziarişti nu sunt buni creştini?

Preotul de la biserica unde sunt găzduite sfintele moaşte declara într-un interviu la o televiziune mogulărească: "Avem sfintele rămăşiţe lumeşti aici în biserică tot timpul, dar nu vine nimeni. Pelerinii preferă să se înghesuie şi să-şi dea omor doar în preajma Sărbătorii Cuvioasei, pentru că au senzaţia că dacă se nevoiesc mai mult cu pelerinajul, Domnul le va fi grabnic îndeplinitor de dorinţe şi aspiraţii adânc creştine" - să câştige la loto, să ia examene cu 10, să o cucerească tuta de vinde pâine la magazinul din colţ, să nu-şi lase grasa gravidă când o..scoate la îngheţată, să aibă o viaţă plină de răsfăţ...chestii din astea.
Păi nu e asta credinţă, sau ce mama mă-sii?
Totuşi, eu zic că dacă nu se compune şi o odă în dulcele vaiet manelăresc, care să încununeze profilul de facebook, totul e vax albina.
Deci cum ar suna asta?
"Cine e pe primul loc? Sfânta, Sfânta!
Cine e pe primul loc? Sfânta Parascheva!"
Aruncaţi mânuţele-n aer...
"Haide Sfânta la putere [prţpa, prţpa]
Scapă, ţara de belele [prţpa, prţpa]
Dă-ne bani şi averi multe [prţpa, prţpa]
Şi succes, s-avem ce...ăăăă...
Şi succesuri s-avem iute! [prţpa, prţpa]"
sau
"Port la gât un crucioc
E fixat de lănţoc
E scris numele tău
Mi-l amintesc mereu.
La tine mă închin
Pe tine te susţin."

Sau ceva de gen, nu ştiu! Mirean cum sunt, eu nu prea mă intersectez cu sferele talentului care emană melodii melodioase pe bandă! Dar fac apel la domnii crestaţi şi transpiraţi, care sunt atât de talentaţi încât pun şosete la purici fără să clipească şi-ţi coc maneaua din pământ, din iarbă verde: nu se poate şi cu un imn de slavă?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu