miercuri, 25 august 2010

Eterna şi captivanta Românica

Acum câteva zile stam de vorbă cu prietena condeeră şi îi povesteam despre ideea mea (de-a dreptul) pornografică, de a încropi o postare despre lucrurile care îmi plac în Românica, ţara mea de suflet, ţara mea de dor. "Adică ţie îţi place ceva la ţărişoară?", a întrebat ea mirată. "Da dragă, mai sunt şi lucruri care îmi plac la ţărişoară. Dar, nu îţi face iluzii, nu am de gând să scriu Shogun-ul în 3 acte; promit că mă termin repede, că nu am de gând să-mi pierd vremea cu cretinisme" - i-am răspuns eu de colo, ironic nevoie mare.
No, ş-acu dragii moşului, să purcedem în a-mi sparge creierii, să văd ce mi-ar putea plăcea vreodată la România:


* Premiul special al juriului: Mircea Badea, pentru că ador felul "în care le zice el de toţi, dom'le, de-acolo de la măscioară, fără frică şi fără teamă, cu hangerul fără teacă şi cu peptul dezgolit". Hip-Hip Ura! Fi învingăreţ (cum spunea un coleg) băi Badea şi nu-i lăsa!!



1. Premiul întîi cu coroniţă împletită dintr-un trandafir, 3 lacrimi şi-un sărut: Grandiosul, Fenomenalul, Prea-Frumosul, Unicul Traaaaaaiaaaaaaannnnnnnnn Băăăăăăăăsescuuuuuuuuuu....
Pentru tot ce a făcut pentru această naţie mioritică şi pentru că are un nume cu rezonanţe rustice (chiar foarte, foarte rustice): BĂSESC(U).

"Deasupra-ţi cerul se înalţă
Şi de pe el privesc în jos
Sute de stele ce-l admiră
Pe bravul om prietenos"

Când dai peste o asemenea comoară, când te încrucişezi (ca să îi fii pe direcţia privirii) cu un asemenea clasic în viaţă, strigi "Aliluia" şi te umpli de aroma prezenţei lui. Apoi îi rosteştinumele şi gura ţi se umple de dulceaţă, sunetul propriei voci îţi atinge ciocănelul şi urechile ţi se desfată în plăceri demne de zeii olimpieni.
Mai contează că bravul om prietenos ţi-a tras o scatoalcă ("Ia de la Băsescu, ia de la Băsescu!")?? Las' că unde dă Strălucirea Sa, creşte!
O Tu, cel dătător de viaţă, slavă Ţie!!

2. Locul doi şi diplomă de onoare pentru agăţatul piţipoancelor: Reclama m&m's, cea care ţi se topeşte în gură, nu în mână (visul oricărei dive de silicon, nu de alta).




3. Locul 3 şi trofeul "Capra de Aur": Rihanna, because I love the way "she" (adică ea) strâmbă din botic, în videoclipul melodiei cu acelaşi nume.



4. Doamnelor şi domnilor, doamnelor şi domnilor! Încheiem minunata decernare a premiilor cu o "Menţiune specială", care goes to: Eeemilllll "Limbă catifelată şi editoare de fraze perfecte" Booooccc, cu a sa declaraţie despre autostrăzile admirabile, chiar sublime putem spune, dar care lipsesc cu desăvârşire - pentru că acest clasament se vrea o frescă (oarecum) circulară, în cel mai teluric mod cu putinţă:

"În doar 2 ani am dat în folosinţă PATRUZECI ŞI DOI de kilometri de autostradă şi planificăm pâna la sfârşitul acestui an să mai dăm încă ŞAPTISPREZECE kilometri."*

Deci uau! Ciupe-mă de nas, că nu-mi vine să cred! O adevărată performanţă a unui guvern de potenţi!
Pot să dau acatist la biserică, drept mulţumire? Aşa a vrut Domnul....


* Citat din memorie

2 comentarii:

  1. wtf... Rihanna e româncă de origine?! no, atunci s-o trimitem în jărmania la cerşit!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu, nu e. Dacă era, după colorit bătea mai mult spre rasa belgienilor, deci acolo ar fi trebuit să emigreze.

    RăspundețiȘtergere