miercuri, 19 mai 2010

Music for my ears

40.000-50.000 de oameni adunaţi într-o piaţă. Picioare bovine, descărnate. Behăit de oiţe (probabil flămânde). Expoziţie de haleală. Manele. Îmbrânceli. Ultraşi cu fularele-n cap. Sicrie cu păpuşi care îşi mai luau câte-un pămătuf peste ochi. Ţopăială care frizează imbecilitatea. Leşinuri. Mare miting mare, în cel mai pur spirit mioritic.
S-a scandat frenetic "Jos Băsescu", de parcă sus l-ar fi pus Tata Mare de mână cu Elvis, acu' 100 de ani. S-a huiduit, s-a ameninţat, s-a înjurat ca pe stadion, s-a alergat după un nefericit reprezentant portocaliu (care în cele din urmă, ud şi umilit, s-a retras ca o potaie jigărită într-un colţ mai la fereală). Dar cel mai mult s-a jucat. Vârtos, apăsat, cu foc...
Ador secvenţele în care sindicaliştii furioşi la culme, săraci şi amărâţi, se înşiraseră ca o turmă chiaună şi se rupeau în paşi de dans pe imnul pinguinilor. Se cânta, se chiuia extaziant, una chiar aplauda (probabil uluitoarea prestaţie a talentalului din vârful scenei, probabil pe a ei înşişi), boxele urlau, suprasaturate de muzică. Multă, multă muzică...să se simtă bine şi cetăţeanul protestatar (trăi-i-ar famelia lui) care s-a deplasat cu noaptea-n cap la Duda Sindicalistă.
Băi frate, deci grasele îşi unduiau şoldurile în trenuleţul pinguinesc, organele tremurau pasional şi şepcuţele săreau atât de sus, că ar fi băgat în boală şi cea mai tare serbare câmpenească! Ditai-ditai-dirli-dai... JOS BOC, JOS BĂSESCU, JOS GUVERNUL...Hop-şa-şa! Voioşie şi dănţuială fără limite, de parcă ciumpalacii ăia s-au strâns la bairam sau se credeau pe plajă la Caravana Distracţiei, nu s-au dus să-şi urle sărăcia şi nevoile şi neamul în faţa impotenţilor de la guvernare! Aproape că mulţimea se chinuia să împlinească vorbele lui Hoară, care a zis că lumetul "s-a adunat să îşi strige mulţumirea...sau nemulţumirea"

Mare protest, mare...ce să-ţi povestesc! Şi-aşa e fix pix, că nu se va schimba nimic. Toţi ziariştii, toţi liderii de sindicate ştiu asta, o recunosc cu un sfert de gură când te întorci cu spatele. Boc exclude plecarea, se asumă în măsuri. Băsel are drumul lui...este Alful şi Omegul Naţiunii! El ne-a făcut (vorba unei ilustre în viaţă), el ne termină!
Poa' să urle "DEMISIA!!!!" cine-o vrea, până i se suceşte gura la spate! Ce, parcă dacă ar pleaca ăştia şi ar veni ăilalţi, soarele va răsări şi totul se va întoarce la 360 de grade?? (vorba altei ilustre în viaţă) Hai măi, că nu mai am 2 ani! De fapt, nici nu are rost să mă gândesc la ipoteza asta, pentru că Gloriosul nu-şi va dezlipi dinţii de pe ciolan!
Şi mi se frânge în bucăţele! Să îşi capseze curul de fotoliul prezidenţial, să pună gentoacele Udrei pe drapelul ţărişoarei, că tot mi se bârlăre!
I'm only waiting for the world to fall.

P.S.: Cred că miniştrilor le-au picat chiloţii de pe ei de frică, când au văzut atâta petrecăreala. Până îşi vor reveni ei din sperietură, eu aştept cu nerăbdare următorul "protest"...poate îmi iau şi o pungă de floricele, să am ce ronţăi în timp ce admir talentele nemulţumiţilor ;)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu