luni, 31 mai 2010

Ca la români

"Jaf la o cafenea din Constanţa. Hoţii l-au bătut pe paznicul de 70 de ani"

Păi probabil omul ăla septuagenar o fi fost antrenorul lui Bruce Lee sau ceva, că degeaba nu l-or fi angajat ăia să le defenseze cafeneaua! Şi noi avem o bancă unde lucrează o agent de pază o mămăică de vreo juma' de metru (dar asta numai când este încălţată cu bocanci); deci umblă cu...tomfa (e mai elegant aşa) la brâu şi o târâie pe jos, de gigantică ce e! Păi dacă ţi se pune pata să jefuieşti casa de marcat (să zicem), pe aia o ieri de umeri şi o muţi alături, apoi îi mai dai şi 2 palme ca să te ţină minte!
Deşi e pusă la pază eu aş zice că bunicuţa e mai degrabă o reclamă ambulantă la spart banca, pe cuvânt de cercetaş!

Şi totuşi...prima dată când mergi la un dojo de arte marţiale, te învaţă să nu îţi judeci oponentul după aparenţe. Mai ştii ce kesakatame cu pivot pe centru şi luxare de şold îţi aplică mamaia, chiar când eşti în mijlocul subevaluării tale cocoşeşti şi mârşave (pe alocuri)?? N-o fi ea topmodelă ca să te ameţească cu o privire, n-o fi Hulk în devenire, dar cine ştie pe unde îşi ascunde talentele?? Ştiu că faţa nu o ajută, dar poate e vrăjitoare de geniu, care te descântă de-ţi sună apa-n cap dacă îndrăzneşti să o superi; poate e alter-egoul lui Wonder Granny, poate e vreo X-meană sub acoperire sau ceva de gen, că degeaba nu o angajează nimeni!

Dar revenind la jaf...probabil patronii cafegii or fi fost oameni de omenie şi au angajat un sărman pensionar cu finanţele reduse. Nu aşa zise Boc?? Ce atâta leneveală! Vrei săstai crac peste crac şi să citeşti cărţi cu îngeri, aşteptînd să-ţi trimită Dumnezeu o sacoşă cu euroi?? LA MUNCĂ, NU LA ÎNTINS MÂNA!! Eşti bătrân, ai zeci de ani de prestat în folosul patriei, ai cârca plină de experienţă...deci eşti numai bun de spălat parbrize la juma' de normă, sau de lustruit pantofii doritorilor! Doar n-oi aştepta să te care Statu-n spate, în timp ce faci umbră pământului degeaba şi alţii se spetesc să menţină gloria neamului!!
Şi ci Paznicul Neînfricat...bravo lui, că a avut cojonesuri să se bage! Ce o daţi atâta cu bătaia? Las', că face bine la organism, dacă e aplicată de un cunoscător! Frăgezeşte carnea şi nivelează ridurile mai ceva ca acidulhialuronic, lăsînd în urmă o piele mai fină şi mai pufoasă!

Una peste alta...activitatea (oricare ar fi ea) îţi menţine tonusul ŞI, să nu uităm, îţi poate aduce un bacşiş în plus la pensioară!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu