marți, 11 mai 2010

Băsismul în grup se cheamă SOLIDARITATE

...doar oamenii cu probleme la mansardă (adică superioare) trebuie ajutaţi, nu??

"În semn de solidaritate, ministrul Elena Udrea îşi donează salariul pe 2010 :
...noi am decis, foarte mulţi dintre colegii din Cabinet (deci au făcut-o-n grup?? Kinky, mă bag şi eu!), să donăm restul salariului, să-l punem la dispozitia acestui fond de solidaritate, cei care ne permitem să trecem prin această perioada grea"
http://www.stirileprotv.ro/

Eu înţeleg logica doamnei Udrea: nu o mai satisface dacă Băse taie 15-25%, aşa că decât să se amăgească, mai bine renunţă definitiv. Totuşi...din prima te întrebi cu ce mai trăieşte pluriministeriala blondă până la sfârşitul anului. Se pune pe slăbit?? Nu că n-ar avea de unde, DOAMNE FEREŞTE! Deci e cât silozu' după recoltare (nu cel mioritic, că nu-i nici chiar aşa de trasă prin inel), dacă reuşeşte să nu mai îmbuce nimic 7 luni, probabil că va reveni la o înfăţişare mai prezentabilă. Şi totuşi, nu ştiu cum se face că nu o prea văd eu că ar răbda de foame, cum în câteva luni beleşte ochii cu jind la covrigii cu sare din vitrinele chioşcurilor de autogări. Deci nici ea, nici cireada de cabinet nu scot bani din zid la fiecare 15 ale lunii, nu socotesc bonurli de masă ca să ajungă până la salarul viitor.. e clar ca lumina zilei acest fapt. Că doar nu acceptă să îi umble musca cu lanterna prin stomac pân' la revelion, ea/ei trăind doar din satisfacţia că a/au făcut o faptă bună - invariabil îi/le creşte floarea-n Rai.
Şi revenim la întrebare: Cum mă-sa sunt ăştia aşa umflaţi?? De unde dracu are femeia asta plină de succesuri atâta avere, dacă o doare fix la băsel (cât bascula, totuşi cică e femeie...adică trebuie şi ea alintată; aşa zice că e elegant din partea unui bărbat să facă) de salariu. Se cacă bani?? A pus răsad în grădină şi ia crescut un pom care face euroi?? E şefă peste alchimişti şi transformă rugina în aur?? Cum Mama Ciorilor face, că vreau şi eu!

Apoi: de ce mai este plătită funcţia de ministru, dacă nu ai nevoie de acei bani?? Ca să mimezi corectitudinea prestării?? Fă-o-n mă-sa slujbă în folosul comunităţii, trece-o la voluntariat, dar nu o mai plăti! Nici înainte, nici după! Deci e din partea casei monşer...nu e nevoie să te mai agiţi atât!
Se vede treaba că pentru oamenii ăştia, leafa este o pişcătură de ţânţar, aşa că la ce puii mei să mai îi suporţi mâncărimea?? Mai bine fără, tăticule! Eşti parte de cabinet sau ministru, te descurci....dar acum o faci în văzul lumii! Ce atâtea bârfe pe la colţ, ce atâtea minciuni cu declaraţiile de avere?? Scurt pe 2: Nu am nevoie de salariu, pentru că oricum am eu şpârlele mele. Nu mă ţine hasbăndu' că's tipesă independentă şi de succesuri în afaceri, deci mă descurc.

Dacă stau să mă gândesc bine, chiar e amuzantă chestia asta cu reducerile. Adică noi tăiem, voi înjuraţi, noi donăm, voi aplaudaţi. Nu e inteligentă faza?? Păi ce farmec mai avea toată frăsuiala, dacă pensionarii şi bugetarii trăiau ca belferii?? Mai aveau ei nevoie de solidaritate?? Mai jucau ei în piesa cu aplaudacii portocalii? Mai slăveau ei Salvatorul Încrucişat al neamului, mai venerau ei strălucitoarele idei ale Cârmuitorului care ne dă...ce ne dă?? are legătură cu cârmuirea, da' nu îmi vine! Gata, ŞTIU!!! Cârmuitorul ne dă lefuri! URA, URA, URA!!

Şi mai e o chestie. Deci descurcacii pun mână de la mână, băsesc în grup şi sunt solidari cu bătrânii. Adică, fondul este creat pentru ajotorarea sărmanilor. Păi şi cum vor aveai ei acces la banii ăştia, strânşi din sudoarea frunţilor parlamentare?? Se ia creditul pe buletin?? Se trage la sorţi?? Se duce mamaia la benzinărie să achiziţioneze topul de cartoane portocalii (cine are top, are şi dublarea părţii cuvenite) pentru tombola solidaristă?? Se acordă acea sumă de bani pe criterii de rasă, religie, gen, număr şi caz?? Se vine cu o declaraţie de avere, care va fi apoi verificată de o comisie specială (care munceşte tot voluntar, desigur)???? Cum face măicuţa bâtrână cu brâul de lână care e afectată de "viitoarea reducere cu 15%"? Cum o ajută Unitatea asta?? Îi vin bărbaţi în negru cu SUV-ul la poartă şi îi înmânează partea ei de mărnimie imperială??
E bine şi cu teoria, dar practic ar putea să îmi descrie şi mie cineva fenomenul??

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu