miercuri, 10 februarie 2010

Împopoţonarea rahatului


Desenele animate au fost puse la zid astăzi în plenul camerei Deputaţilor. În special cele violente acuzate că dăunează personalităţii şi comportamentului în formare a tinerei generaţii. Portdrapelul asigurării de desene animate cu personaje-eroi care nu fac apel la brutala violenţă a fost deputatul PNL, Cristina Pocora. Ea a cerut colegilor săi să susţină promovarea pe micile ecrane a unor personaje non-violente precum Mickey Mouse, Minnie sau Pluto, atacând violenţa brutală a desenelor animate difuzate de canalele de televiziune din România.
Deşi nu face referire direct, deputata PNL pare a include în categoria filmelor animate violente şi serialul Tom şi Jerry, unul dintre cele mai cunoscute şi longevive pelicule de animaţie.

http://www.antena3.ro/, 2 februarie 2010

Iniţial nu am vru să scriu despre asta, pentru că mi se pare un subiect prea pueril şi prea de prosteală. Însă, am dat peste un filmuleţ dat publicităţii de postul Al Jazeera care m-au cam răscolit şi mi-au dat de gândit

ATENŢIE! IMAGINI ŞOCANTE!



O să ziceţi: "Pfai...da imaginile sunt de la coloraţii aia inferiori şi necivilizaţi! E şi normal să îşi crape capetele, dacă sunt numai terorişti needucaţi şi lipsiţi de maniere! Nici măcar nu sunt creştini, să ştie ce-i aia milă şi iertare!!"
Eu concluzionez altceva: Ăştia sigur au văzut prea mult "Tom şi Jerry", nu-i aşa?? Dacă creşteau în atmosfera plăcută creată de Minnie, Pluto, Mickey & co şi nu înconjuraţi de lasere, roboţi ucigaşi, transformeri şi supereroi care nu aveau în cap decât bătaia, sigur nu se ajungea la execuţii cu sânge reptilian, în plină stradă!

Cum poţi să crezi aşa ceva?? Cam cât de...naiv (ca să nu mai scriu urât şi să zic "imbecil" sau "trepanat") poţi fi, să crezi că omul este violent de la "Tom şi Jerry"?? Sau să sugerezi că oamenii sunt aşa de primitivi şi instictuali, din cauza televizorului?? Până în 1926 când s-a inventat televiziunea, Raiul era parte integrantă a planetei?? Nu existau războaie şi crime?? Da ce, ţi-a sărit o rotiţă de la angrenaj ca să crezi aşa ceva???? Sau ai făcut istoria cu profesoara de sport...

Mi se pare cea mai mare idioţenie asta cu apărarea copilului de violenţă! Băi!! Voi în ce lume trăiţi?? Puradelul trebuie să ia contact cu ea de mic, dacă vrea să aibă vreo şansă de supravieţuire! Toată chestia e că trebuie să îl şi înveţi foarte clar când se foloseşte şi când nu (artele marţiale taman asta fac; de aceea, după părerea mea, ar trebui să fie materie obligatorie în grădiniţe şi şcoli - ca să nu mai zic că în felul acesta, se va diminua şi problema obezităţii şi a sedentarismului juvenil).
E o idioţenie să crezi că în lume sunt floricele pe câmpii şi voia bună se împleteşte cu cântecul, pentru că nu poţi sfârşi decât între 4 scânduri! Mereu trebuie să fii pregătit, mereu trebuie să iei în considerare că poţi da peste un căcat cu ochi care pleşneşte de masculinitate şi îţi dă una-n cap, de antrenament!
Ce puii mei îi faci lu' ăla? Întorci şi celălalt obraz?? Îi cânţi "Oda Bucuriei"? Îţi ceri scuze că te-ai împiedicat de pumnul lui şi încerci să scapi?? Vrei, nu vrei, eşti doar tu cu el! Poţi fi şi în cel mai aglomerat furnicar citadin, nimeni nu se va băga pentru tine, iar tu trebuie să rezişti, să supravieţuieşti. Ce faci??

Aseară la o emisiune de radio, sunase o duduie indignată la culme, care văzuse cum o turmă de ţigani o oprise pe una cu un copil şi au început să o bată; un cetăţean model a sărit să o apere, doar că acum e în comă la spital..."Cum dom'le, este posibil să te omoare în stradă şi nimeni să nu intervină?? Că doar mai era lume pe acolo, fiind centrul oraşului şi dacă se duceau 5-6 bărbaţi, îi linişteau pe demenţi! Cum se poate aşa ceva??"
Uite că se poate! Dacă nu umbli pregătit, te omoară cu zile! Aşa că nu pricep...de ce mama mă-sii să te fereşti de violenţă?? Asta e singura caracteristică care defineşte umanitatea şi e prostie să crezi în teoria omului evoluat şi diplomat, care rezolvă el conflictele cu puterea creierului şi tăişul vorbelor!

Nu zic că trebuie acum să te comporţi ca o fiară turbată....Doamne fereşte! Dar să conştientizezi destul de clar că există lucruri extrem de nasoale la omuletele ăsta plin de civilizaţie spoit cu ipocrizie până-n fundul dinţilor şi să fii pregătit psihic în orice clipă să ripostezi! Un conflict încerci să îl dezamorsezi cu vorba bună, dar dacă nu merge...ia nene d-aci şi bucură-te cu toată familia! Decât să plângă mama, mai bine plânge mă-ta!

Băi! Şi deşi mi se pare un subiect pentru trepanaţi, văd că guvernăcioşii noştri numai cu asta se ocupă! Una-două, vai frăţicule, VIOLENŢA! Cum se poate aşa ceva, într-o societate europeană a secolului XXI?? Dar de ce să nu se poată?? I-a lipit vreun ochelarist în costum o etichetă cu interzis şi asta a fugit ruşinată la colţ, cu mâinile la spate?? Crede cineva că dacă se face pana mea ce cmpanie şi nişte tâmpiţi cu cartoane-n mâini urlă din rărunchi "NU VIOLENŢA", războaiele se opresc instantaneu iar brutalitatea îşi pune fundiţe-n păr şi pleacă să se joace cu lopăţeaua în nisip??

Un prieten îmi povestea pe patul spitalului cum a fost bătut în plină stradă, doar pentru că nu şi-a cerut iertare că folosea acelaşi trotuar cu Grohăimea Sa, Handicapatul Minune! Un filmuleţ circula acum ceva vreme pe net, cu un cocalar împuţit care umilea un copil doar pentru că s-a dat cu bicla prin faţa lui. Un părinte este omorât cu bestialitate, pentru că nu îşi lăsa odrasla să se destrăbăleze în ciuma manelistă de la nu ştiu ce majorat!
Băi oamenilor! Suntem împresuraţi de violenţă mai ceva ca de aer! De ce să o ignori, să te faci că totul e roz şi pufos?? Vrei să crăpi mai repede??

A, da! Şi nu mă luaţi acum cu din alea..."Dacă îţi vezi de treaba ta, nu ai ce să păţeşti rău" sau "Las' că îl pedepseşte Dumnezeu pantru ce a făcut", că vomit! Tu eşti singura persoană care trebuie să te protejezi cum oi putea mai bine! Cum-necum, eşti singur! Sau ai vreo impresie că doare pe cineva în cur de persoana ta??

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu