joi, 25 februarie 2010

Isteria şi Manelăria





"Mulţimea a stat la coadă pentru a primi cupoane de reduceri la magazinele din centrul comercial, dar şi pentru a participa la o tombolă organizată cu ocazia deschiderii."
http://antena3.ro/

Nu mi se pare nimic nelalocul lui! La prima vedere, când zici "criză" sau "şomeri" şi vezi atâta lume care se zbate să dea bani altor slăninoşi impotenţi, ai crede că s-a ţicnit lupul! Dar la o aprofundare a imaginilor, lucrurile nu mai stau chiar aşa:

Să luăm spre exemplu, cel mai simplu celul de bază al societăţii - o famelie cu 3 membri, formată din mama, tata şi copilul silitor la învăţătură (cum altfel??). Să presupunem că fiecare dintre părinţi are salariul minim, de 600 lei/lunar; asta înseamnă că 3 guri trebuie să se hrănească cu 1200 lei pe lună, nu-i aşa?? Chestia e că mai vine şi o întreţinere, mai trebuie să te mai şi încalţi, să te mai îmbraci din când în când, să îţi mai iei o pastă de dinţi (oricâtă apă ai pune în ea ca să o lungeşti, nu s-a inventat încă tubul de pastă fără fund şi se mai termină, în pana mea!) sau un bax de curpapirus... ca să nu mai vorbim şi de nevoile puradelului, care poate are de dus bani la diferite fonduri şcolare. Nu poţi să bagi în tine ca într-un spital de urgenţă, în fiecare secundă! Mai ai şi alte nevoi pe lumea asta, că doar d-aia e viaţa atât de diversă şi nu ai traiul porcului, să mănânci şi să dormi într-un coteţ de scânduri mâncate de carii!
Acum...se ştie că la deschidere, orice supermarket bagă promoţii fără număr.
O familie ca mai sus, pentru care şi un leu face diferenţa între înfometare şi o pâine pe masă, nu s-ar îmbulzi oriunde îşi poate cumpăra ceva mai ieftin?? Criză sau nu, oricine are nevoi de bază care trebuiesc făcute! Ce e atât de fenomenal că nişte bătrâni cărora li se taie din pensii fără milă, se târâie cu preţul vieţii pentru a prinde o iefteneală la mâncare??

Mie mi se pare chiar de plâns. Nu e un paradox, ci doar o situaţie jalnică, a unor oameni disperaţi. Într-o ţară condusă de nişte incapabili pe care trebuie să scrii "GUVERN" ca să le ştii rostul pe această lume, de ce este atât de senzaţională o înghesuială la mâncare a unor amărâţi?? Aţi văzut cumva pe acolo burtoşi cu ceafa vălurită la braţ cu fofoloanca de celulită expandată, cum admiră ei banalităţile monetare de sărăntoc?? Nuuuuu...ei vin doar când trece viitura, când e o şmecherie de bon-ton să te înţoleşti de la cutare mall, pe care fraierii fără valoare îl vizitează acum doar ca pe un muzeu! Vin, cască ochii şi pleacă...în timp ce bazaţii se învârt cu mâinile la cur printre standuri, iar vacile însoţitoare probează poşetuţe de firmă, cu mânoacele în erecţie şi privirea clipocind seducător!

Nu am putut pricepe de nici o culoare omorul de la voturi, debileala frenetică care a lovit poporul în acele zile. Dar pe aceasta o înţeleg...deşi, în lumina trecutului, nu pot spune că este nemeritată!
Două lucruri se plătesc în viaţă: domnia şi prostia; neamul nostru cel ales şi-a făcut-o cu mâna lui...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu