luni, 26 octombrie 2009

O incursiune în rahaturile cu miere ale realităţii - Part IV


NOTĂ: Nu ştiu cine a conceput mizeria asta...dar nu pricep un lucru: de ce i-a făcut lu' Răsturnătorul De Parlament faţa aia de etilist...adică ELITIST în extaz? Ştie ceva ce noi nu am aflat încă?

Capitolul IV
Regele Stea în "Crampele Referendumului"


Într-o Românică atât de paşnică şi slăvită, nu puteam trece cu vederea şi pe boierii care ţin frâiele ţării (sau mă rog…căpitanul care stă spânzurat cu dinţii - şi toate membrele de apucat - de timonă).

Acum câteva zile, o cunoştinţă plecată peste hotare, mă întreba nerăbdătoare ce mai este pe aici, pe plaiurile natale.

Păi ce să mai fie? (i-am răspuns eu) Guvernocul Bocişor a căzut prin moţiune de cenzură şi acum fermecăcioşii de la capu’ la stat dau din coate să îşi bage mai abitir vreo cunoştinţă prin locurile “de sus” – adică un technocrat valabil…unii pun un ministru aşa-zis salvator, unii îl refuză pe motiv de nevirilitate… şi se ceartă ca chiorii; timp în care, practic nu avem prim-ministrel şi un guvern cât de cât potent. Peste toate astea, tronează MARELE CIOLAN, care se va dărui peste vreo 30 de zile – de aceea, unii Licurici Luminăcioşi, deţinători de Adevărul Cel Absolut, stau cu colţii adânc înfipţi în curul adversarului; iar alţii, pur şi simplu se băsescu pe ei. Afişe viu-colorate pe toate ulucile, şanţurile, stâlpurile, dealurile, munţile, cu nume lătăreţe şi diferite făţăuri roşcovane (pe principiul “Numele proştilor pe toate gardurile”) ne îndeamnă să ne luăm soarta în deştete şi să dăm încrederea (nume de cod “MĂLAIUL”) lu’ ăla sau ălalalt, să le dăm în gură (cu ştampila) la jigodiile din sistemul ticăloşit, să le arătăm că NOI (a.k.a “POPORUL”) avem puterea şi mintea cea de pe urmă.
Ufffff! Frăţicule….e groasă rău aici! Stai acolo unde te situezi ’mata în momentul acesta şi uită că un buchet de flori cu râuri şi ramuri (cam aşa ni se spunea la clasele primare despre teritoriul carpato-danubiano-pontic*) mai există ÎNCĂ pe harta Europei. Crede-mă pe mine…e mai bine aşa.

Şi l-am lămurit pe bietul om.

Tiiiiiiiii…Şi am uitat să îi spun de referendum! Cică trebuie să ne dăm şi noi cu părerea, în privinţa a 2 chestiuni: dacă vrem un parlament unicameral şi dacă dorim să reducem numărul de grohăitori pe metru pătrat din Casa Lu’ Popor.

Din câte ştiam eu, ţărişoara are un parlament bicameral; dacă îl face garsonieră, cu o cameră, nu îl reduce? Ce rost mai are şi a doua întrebare? Băsel vrea să facă reducere la reducere, că tot se apropie Crăciunul??? Da de ce nu îl taie de tot, în puii mei?! Apoi să îşi dea o lege cât mai este preşedinte, că mandatul lui e pe viaţă! De ce să ne mai frecăm aiurea, prin gropile drumului spre urnă??? Nu ar fi mai simplu să ştim o treabă, from ză bighinig? Circumcide definitiv tot parlamentul după ştatul de plată, apoi îşi pune o coroană (bonetă de căpitan) pe cap şi cere să i se facă plecăciuni şi reverenţe!

“Aţi înţeles, băi…târâturilor de boarfe ce sunteţi voi de târâturi!!? Băi…esenţelor de prostie! La lins cu voi, nu la întins mâna!”
“DA, S’ TRĂIŢI BINE!!! Suntem la dispoziţia vârfului pre-minunaţilor dvs. cipici, ori de câte ori vi se scoală…adică când vi se trezeşte câte-o dorinţă - oricât de năbădăioasă ar fi (udr)ea - noi v-o îndeplinim; fără nici o excepţie... chiar şi atunci când aveţi prea-străluminaţi nervi şi vreţi să vă băgaţi picioru’ în vreun poponeţ mai pufoşel, noi suntem aici să vă satisfacem! ORICÂND….24/24, chiar şi noaptea! La orice oră! Nu vă faceţi probleme…suntem disponibili oricând să vă lingem pe băsescuţ! Suntem gata ori….”
“Hai băăăăă…dispăreţi! Credeţi că-s bătut în cap???? După ce că v-am fost CA O MAMĂĂĂ…SĂ VĂ FIE RUSINE! RUŞINE! DISPĂREŢI DIN OCHII MEI, bei...găuzarilor!!”

Aşa??
Da’ de ce ne mai plimbă atât pe drumuri?? Se asumă în vreo lege, dizolvă tot şi ne pune să ne închinăm la statuia cu şuviţă! (eheeeeeeeee….amintrile – tinereţii - mă chinuiesc, amintirile mă răscoleeeesc….). Simplu, rapid şi uşor de preparat!

Apoi…ia stai puţin! Să zicem că sunt….Moş Tăgârţă din Fundăul De Sus (cătun vecin cu “Apucaţii din deal”, care se află pe cursul “Gârlei Cu Flori” ce se varsă taman lângă Târgul de străchini din faţa pădurii unde aseară , un ţăran a fost atacat de râs). Nu este adevărat că mă pot transpune în alte entităţi, dar…să presupunem, asa…de dragul poveştii.
Deci: sunt un moş bătrân cu barbă, brâu de lână, plete ninse peste umerii încărcaţi de ani, opinci tradiţionale cu nojiţe de "Leonardo", Motorola la brâu şi Camelu’ în colţul buzişoarelor ca doi fragi tărcaţi de vreme. E! Dar ştiţi genul, aşa că nu mai insist…sunt şi eu un locuitor al urmaşilor neamulul traienesc (băsesc). (BĂI! Cam câte tone de inteligenţă îţi trebuie, ca să slobozi aşa ceva pe gură???)
Deci: sunt locuitor al unui neam de pe aici. Ce casa mea din prun e ăla “parlament bicameral”? Odaie cu un perete despărţitor pe mijloc??? Cum vine asta?? O bojdeucă cu 2 camere??? Păi îi bun, măi taică…că dacă îţi vine musafirii…unde îi culci? Afară, în zăpadă??? Ce, nu ai inimă???De ce să nu ai tu căsuţă cu 2 camere?? (că doar d-aia e CASA POPORULUI…ca să încapă mulţi în ea!). Aici pun DA…
Acum: S..Ă..S..E reeeedddddd uuuuuuucă. Reducă, nuuumăru…l paaarlaaaaamen-tari! “Primiţi???” NORMAL! Păi eu îi ţin pe ăia acolo, s-o frece la rece degeaba??? Şi eu mă chinui singur să îmi sap ogorul??? Să vină să mă ajute şi pe mine, măi taică…că îs bătrân şi nu mai pot aşa cu toate. Că nu îmi muncesc pe degeaba! Le-oi da şi eu o stacană de ţuiculiţă şi o bucată de mămăliguţă caldă!

Acum sunt iar eu.
Nu era normal ca ăştia (EL), dacă tot s-au pus pe demolat şi cerut voturi să zgâlţâie ei (EL) pământul mai ceva ca la cutremur şi să dea cu parlamentul de pământ, să ne şi explice cam care sunt calităţile bune şi calitaţile rele ale celor două sisteme? Că dacă tot se cere să votăm…barem să ştim şi CE VOTĂM. Toată lumea…că doar cu toţii suntem chemaţi la urne! Se urca cineva într-un avion la Bucureşti şi bătea drumurile plaiurilor româneşti, aruncînd fluturaşi de învăţătură; de ce ni se cere să votăm, doar aşa…ca să se bifeze o acţiune democratică? Păi ar putea foarte uşor să ne lege la ochi şi să ne ghideze ei…sau şi mai bine! Stăm dracu’ acasă şi îşi votează ei cum vor, toate cele 50 de milioane de buletine!
Nu e mai simplu aşa?

Să-mi bag câştigul de la Bingo în conturile din Elveţia! Românul s-a născut să fie dobitoc…Ce să mai “dăm mână cu mână”? Acum fiecare e cu casa mă-sii! Trage zăvorul la uşă şi i se rupe de restul! Că dacă s-ar forma o coadă populistă de la limbricul ăla flasc de pasaj, până la Ploieşti (cel puţin), dacă s-ar da mână cu mână şi urlet cu urlet, ăştia care cică ne conduc destinele spre lumină nu ar mai fi aşa de îngânfaţi, să se poarte ca pe tarlaua lor! S-a dus vremea când, care cu furci, care cu topoare şi coase, porneau voioşi spre al boierului palat, ca să i-o tragă puţintel…pe cocoaşă. Să îl înveţe minte să se mai gândească şi la alţii, nu numai la propriul lui burdihan jegoşit! Alexandru Lăpuşneanul a spus pe vremea lui:"Proşti, dar mulţi!" Acum suntem mulţi, dar proşti. Sau doar proşti...că şi mulţimea parcă s-a fleşcăit de tot!

…În special CEL care iese ca păduchele în frunte, să conducă el marea şi sarea în circuit prin natură!


*cuvânt foarte complicat, învăţat când mă pregăteam pentru facultatea de tinichigerii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu