miercuri, 2 septembrie 2009

“Luptăcioasa din Umbrele lu' Feisbuc” şi Meandrele Hidoase ale Concretului


Motto:
“Dom’le, vreau anarhie! Este singura soluţie!....Vreau să văd o Românie scelerată! Vreau să văd oamenii fugind cu vacile în spate, ca în Argentina….ALTFEL, NU SE MAI POATE!!”
[Victor Ciutacu]


Acum 2 zile, o domnişoară (cred) făcea furori în mediul virtual cu un manifest prin care îţi exprima frustrarea şi revolta pentru ce se întâmplă pe plaiurile mioritice şi propunea o trezire în cuget şi-n valori a tineretului – care a răspuns cu promtitudine la apel şi a subscris petiţiei online, în număr de fără număr..
[Deci, logic, junimea românească vrea schimbarea şi mai important, doreşte să lupte pentru ea]

Ziua (de fapt seara) următoare, duduica-minune a fost invitată la un talk-show important, pentru a-şi face cunoscute îndemnurile şi credinţele, pentru a mobiliza geniile necunoscute, pentru a trezi în noi conştiinţa naţională, pentru a ne scula speranţa din morţi, pentru a milita pentru patriotism, pentru a–i identifica pe cei valoroşi şi integri care ne pot reprezenta cu demnitate, pentru a arăta că visele şi idealurile se pot îndeplini, pentru a ne spune că expresia “nu se poate” a dispărut din mintea conaţionalilor, pentru a sublinia forţa unui exemplu pozitiv, pentru a ne de-pasiviza, pentru a ne învăţa să construim, pentru a ne prezenta tuturor amărâţilor soluţiile ei de geniu, pentru… pe scurt, pentru a-şi face reclamă.

În cele ce urmează se găseşte doar reacţia mea la cele întâmplate:

E belea mare cu internetul din zilele noastre! De obicei, pe la 18-22 de ani, când încă sunt în perioada de idealizare, când încă visează la cascade de iubire şi munţi de iertăciune, flăcăii şi diveniile cred că în mediul virtual se poate întâmpla orice! Ei se îndrăgostesc, se ceartă, suferă, se bucură, pornesc revoluţii (sau măcar încearcă),...pe scurt, trăiesc intens şi la maxim, chiar şi (sau mai ales) printre biţi! Numai că, toate astea sunt doar iluzii. Relaţiile inter-umane şi în special iubirea, sunt prea complexe ca să se formeze printr-un cablu de fibră optică...de aceea toţi îşi iau teapă, mai devreme sau mai târziu. Din întâmplarea asta se formează o învăţătură...care poate fi predată doar pe calea cea grea, prin suferinţă. Cât timp Nodică din Bucureşti este îndrăgostit-lulea (cu baterii Duracell, că durează până la de 10 ori mai mult) de Bebiţa din Baia Mare (tunată în cel mai pur sistem turbo cu NOS), el nu va lua în seamă restul lumii, care este doar o cârcotaşă şi nesimţită de rea ce este, se bagă în calea fericirii lor şi nu îi lasă nici măcar să se...întâlnească făţău la făţău! (deşi se iubesc nebuneşte, cei doi porumbei de prăsilă nu s-au văzut decât în fotografii de diferite profile şi au vorbit non-stop - şi-n culcare, dar mai ales în sculare - pe messul nostru cel unitor de frânturi de cord). Dar în fine...partea bună este că totul trece, odată cu avansarea în vârstă şi deschiderea mai largă a ochilor.
Partea nasoală este însă când subiectul nu pricepe nimic din tot ce se întâmplă cu el; atunci când, deşi ia bătaie zilnic şi la program (uneori cu prelungiri), nu învaţă că bătaia doare; când consideră că doar a avut ghinion si jumătăţăca destinată se tot piteşte printre plăci de bază si memorii RAM. În momentul acela, chiar e de rău!

Cam aşa e şi cu Haiduca Neamului. Eu am înţeles că are talent la oratorie iar carul cu idealuri s-a răsturnat fix la ea în curte...că e patrioată, optimistă prin genealogie şi acum, indignată şi frustrată de halul de conducători care se perindă prin forurile înalte ale ţării. Ştiu că vrea să ne scoale conştiinţa naţională şi dorinţa de acţionare...Dar planul ei perfect impune întrebarea de ceva întrebări:
Mă tot tâmpeşte cu identificările. Dar CUM ar vrea să identifice persoanele integre care trebuie să ne conducă? Prin C.V.? Asta îmi aduce aminte de scena cu Dem Rădulescu, Jean Constantin şi Puiu Călinescu, când selectau talente în B.D.-ul cu icoana făcătoare de minuni: vine o duduiţă si vrea să cânte ceva cu 2 rândunici, pentru că o recomanda doar talentul pe dânsa...iar de la atâta har, s-au speriat chiar şi Sfinţii din Cer! Dar revenind: CE înseamnă procesul acesta de identificare? CUM va avea el loc? Şi odată ce Campionii Dreptăţii se vor recunoaşte, CUM vor câştiga încrederea maselor, ei fiind total necunoscuţi? Formează Liga Dreptăţii, care porneşte în ajutorul năpăstuiţilor şi se fac viteji care mai apoi candidează la conducerea neamului?? Apoi...presupunînd prin absurd că Eroii de la Termopile de Românica ajung în capul plin de mătreaţă (ca să nu zic de păduchi) al ţării: CUM vor eradica din rădăcini, Sistemul Ticăloşit în care ne scăldăm? Prin ce metodă?Ceva patentat mai prin preistorie, sau vreo tehnică cu presiune osmotică şi ultrasunete, de ultimă generaţie?
Eu am înţeles că trebui să acţionăm, trebuie să nu îi mai votăm pe actualii, să ne întoarcem în ţară, să fim patrioţi...DAR APOI???? Concret, cum se va înfăptui totul?? Pe internet??? Stăm la monitoare, tastăm ca nebunii şi ne imaginăm că trăim într-o ţară utopică, etalon de valori pentru restul planetei??
Apoi...duduica spunea că ea nu vrea o calitate politică, pentru că are bunul-simţ să recunoască că nu are stofă de lider. Chestia tare este, însă, că ea este percepută ca lider de restul turmei de visăcioşi, din moment ce îi trimit C.V.-uri pe bandă rulantă. Şi drăguţa luptăcioasă nu spune nu... DECI, EU CE SĂ MAI ÎNŢELEG???? Vrea, ori ba, să fie moţ pe cireaşă, aia care a îndoit banana şi a decolorat morcovul (cu transformare în prostănac)? Căci spunea totul, dar nimic palpabil. Propunea, cu gura largă, să fie pace-n lume şi bună-înţelegere pe Pământ şi-n aer, dar nu avea nici măcar un punct de pornire viabil, d-apoi o soluţie pe termen lung!
Se pare că ”Rosa Parks a noastră” nu prea poate răspunde la chestiunile pragmatice. Ea e cu visarea, sentimentele, sferele şi pătratele în triunghiuri de valori abstracte, porcăriile astea mai înălţătoare...dar cu realitatea stă cam prost. Mult prea prost....Iar mă întreb serios: “Asta a ajuns la treij’ dă ani dăgeaba? A rămas închisă în lumea internetului, şi nu mai poate gândi decât din cărţi? Nu a priceput nici până acum, cam cu ce se mănâncă traiul la Românica?? Sau asta e meseria ei, pentru asta este ea plătită…gargara aiurea, fără fundamente în realitate?? Sau poate a trăit în puf până acum şi nu prea a avut contact cu realităţile şocante de la noi…Dar când a scos, în sfârşit, năsucul finuţ şi l-a prins în meandrele răpciugoase ale concretului, a constatat că e naşpa maaaaan şi s-a revoltat până-n tavan.”

Şi o concluzie...După ce am văzut aseară, am realizat că fătuca are spate puternic! Pentru că nu ajungea ea la t.v în maxima audienţa, dacă nu era aşa. Nu o băga nimeni în seamă...doar pentru că ea vrea o ţară altfel, pentru că e o tânără nemulţumită, pentru că vrea să vadă beaca de la capătul lu’ tunel prin forţa şi curajul naţiunii mult-adorate. Mai ales că nimeni nu putea risca o audienţă proastă din cauza unui copil prea tălâmb şi credul, care nu a învăţat că nu toate muştele cacă miere sau că nu tot ce zboară se mănâncă.

Pe undeva, prin “Împăratul-Zeu al Dunei”, se spunea că oamenii nu vor trăi în pace, pentru că natura lor este războinică; pacea va exista doar sub dictatură. (pe scurt, aceasta ar fi ideea). Cam asta cred că ne trebuie şi nouă: o dictatură sub un Vlad Ţepeş modern, care să taie şi să spânzure (cu dreptate) fără comentarii şi fără scârbă de muuuuuuult sânge şi tone de măruntaie mâncate de viermi şi de ciumă, sau o distrugere totală şi completă; apoi poate o reclădire de la Epoca de Piatră…dacă om mai fi în stare de aşa ceva. Dacă nu...cruce de lemn la cap, flori uscate pe movila de pământ şi pa-pa Românica, for ever and ever! Amin!!
Pentru teoria exterminării totale, eu am o o grămadă de exemple din realitate! Iar experienţele din trecut îmi dau siguranţă…Pentru teoria sculatului şi reclădirii prin forţa tineretului, există ceva în afară de aspiraţii, speranţe şi gâlgâială de vorbe ridicătoare de civism?


P.S.: Pentru prima dată în viaţă, am pleznit de mândrie că am avut o pregătire de inginer. Pentru că oricât de bună sau de proastă a fost, mi-a dezvoltat într-o anumită măsură spiritul practic. Întrebările “Cum?” şi “De ce?” fac acum parte din mine….

UPDATE: Tocmai am aflat că Zânuţa noastră Belicoasă, Salvatoarea Neamului şi Regina Internauţilor, este ditamai directorul de firmă, cu conexiuni strânse în lumea bună a politichiei. Dacă nu este doar un zvon la adresa luptătorilor tineri…Este prea tare, nu?

Un comentariu:

  1. Din cuvintele tale răzbate mult rezon. Mie, personal, îmi vine în minte ce spunea Elena Udrea la Turcescu-n emisiune: spunea o treabă din care se înţelegea că a intrat în politică pentru că nu îi mergeau afacerile. Lol. Prin urmare la fel o fi procedat şi Alex S. Dar astea-s doar presupuneri.
    Eu nu comentez demersul ei, pentru că deşi pare naiv, nu se ştie niciodată de unde răsare porumbelul... Sigur că acum vei zice că m-am tâmpit. Eu nu mă grăbesc să judec, adică nu am încredere deplină în duduie, dar poate va face ea altceva(nu neapărat în politică). Nu ştiu ce firmă conduce, poate că e una de modă, pt că ea are alură de manechin.
    Anyway, ce fain din partea ta să scrii şi lucruri sugerate de mine (cum ar fi aia cu optimismul) sau asta cu Rosa Parks... apropo, pe vremea distinsei negrese nu era net şi nici alte prostii de-astea. Ea a acţionat discret. Nu a devenit vedetă naţională decât mult mai târziu când a ajuns ân instanţă cazul ei.
    Şi i-aş zice Alexandrei ceva: NU D-na Parks a pornit războiul contra rasismului, ci sclavul Dred Scott şi stăpânul lui, pe la 1800 şi ceva. Să mai pună mâna pe o carte de istorie!

    RăspundețiȘtergere