marți, 31 martie 2009

Manele’s World

4 E.

Motto:
”Ooooooooooooooooo!!!!!! Viaţaaaa meeaaaaaaaaaaaaaaaaaaa……
Că Criza ne vaaaaaaaaaa afectaaaaaaaaaaaaaaa…….
PiTZipoancaaaaaaaaaaa ce vrea baaaaaaaaaaaaaniii
Se va duce la duşmaaaaaaaaaaaaani………”

Acum ceva vreme, în mall, cineva şi-a cumpărat 10 baxuri de hârtie igienică, pentru că simţea (adânc înfipt în stomac) un junghi îngrozitor, aducător de vremuri căcăcioase...Care iată că au şi venit: Un burtos umflat se oftică de moarte că nu are bani să îşi cumpere Veiron-ul ce şi-l doreşte de când era în scutece şi trebuie să se mulţumească cu un ”amărât” de Aston….Un balon de seu rânced face mătănii cât e ziua de lungă ca să-i ajute şi lui Dumnezeu să petreacă vara în Grecia (aşa cum face vecinul său de viloacă)…O tută cochetă e nemulţumită pentru că va ajunge de râsul curcilor (adică o vor râde toate prietene ei), din moment ce nu are în garderobă cureluşele (sau mai bine zis cureloaiele) sclipicioase marca Gucci - ultimu’ răcnnet în materie de modă…O mamă văduvă nu are bani să le cumpere celor 2 copii ai săi o pâine pentru cină (ups! mă scuzaţi….am luat-o pe arătură; aste-s doar amănunte nesemnificative, aşa că trecem peste ele)…Un tălâmb duhnind a bere este în stare să facă moarte de om pentru că nu a mai apucat şi el “ţedeul” cu melodia lu’ Marele Guţă care a spart gura lu’ târg (şi a lăsat-o ştirbă)...
În ţărişoară a venit Fioroasa Criză Economică....DAR NU DISPERAŢI!!! De când e lumea, muzica i-a alinat toate durerile românaşului nostru, aşa că, scoate-ţi boxele (originale) Sonmy pe geam, şi...SĂ-NCEAPĂ BAIRAMUL!!!!!! PiTZipoancele dănţuitoare (tare frumoase) sunt cocoţate pe masă, băutura depăşeşte viteza legală “pe şoseaua gâtului”, “divii” Salam şi Ciorbă îşi acordează vocile “triluritoare” pentru concert ….ne distrăm şi ne simtem bine (să moară duşmanii de ciudă!), indiferenţi la sutele de ochi care ne priveşte!
Necazul este că nu oricine poate audia dulcile ritmuri ale manelelor…În principiu, când le asculţi (pe manele, adică), ceva cald te ia de la picioare şi te răscoleşte până în străfundurile cele tăinuite ale sufletului; apoi ceva-ul ăsta pătrunde în creier şi simţi cum inteligenţa începe să ţi se scurgă pe asfaltul încins de onduleurile frenetice ale fetiţelor…Este o muzică aleasă, pe care nu oricine o poate pricepe. Dacă nu eşti măcar un puiuţ de meltean….poţi să te chinui degeaba! Aceasta lume de vis îţi este de nepătruns! Eşti doar un spectator care admiră o mândreţe de carnaval, fără însă a putea să ia parte la el. Tentaţiile sunt însă la tot pasul:
Cur…ăăăăăă … zânele (bunăciuni de bunăciuni) răpitoare, te invită suav să le cânţi serenade “pe la spate”…Eşti chitit pe treabă, dar stai ca dobitocul şi te întrebi cum poate încăpea atâta farmec într-o fiinţă aşa de fragilă şi gingaşă…buzişoarele “ca două petale, ce te tópesc pe picioare”, bluziţele de firmă (cam obscură ce-i drept) cu două numere mai mici, care le scot în evidenţă pieptul siliconat din gros, tonele de sclipici ce le înconjoară ca o ploaie proaspătă de vară, fustiţele minuscule cu panoramă la grădina de vară din spate, pantofiorii cu toculeţe fine, de 30 de cm. înălţime…Fiecare lucruşor în parte te atrage ca un magnet la ele! Dar sunt Fiinţe Superioare, care caută IUBIRE şi doar ANUMIŢI grohăitori! Ca să ai şanse, trebuie să îndeplineşti câteva cerinţe minime, aflate pe lista oricărei domnişoare de bun-simţ: părul vălvoi trebuie să fie gelat şi dat pe spate într-o pleată ordonată, tricoul “cu burtă” trebuie să te orbească prin culorile sale ţipătoare (sau măcar prin cele câteva zeci de steluţe poleite), lănţăul cu crucioacă (cu cât mai mare cu atât mai bine) nu trebuie să lipsească de la grumazu-ţi puhav şi greţos, telefonul fiţos (de sute de euroi) trebuie NEAPĂRAT să ţi se bălăngăne la centură sau, în unele cazuri (atunci când “cruciuliţa” lipseşte cu desăvârşire), alături de zgarda de dulău fioros de la gât…degetele ca nişte cârnăciori trebuie să învârtă “la mişto” cheile unui gipan uriaş, alb ca neaua (chiar auriu, dacă ai posibilitatea aceasta)…Totul trebuie să fie plin de culoare, să pleznească de forţă masculină, de hormoni sălbatici! Trebuie să fii un mitocan adevărat, un şmecheraş care “îşi bagă” cu dărnicie ce are el mai scump (adică mâna) peste tot, un cocalar înrăit cu nasul mereu plin de “comori” mucilaginoase (ce pot fi lansate oricând la o ţintă fixă sau mobilă, şi care conferă o voce hârâită şi seducătoare), un animal în pat…şi încă eşti un nimic! Dacă duşmanii nu se comportă ca nişte şoricei speriaţi în prezenţa ta (ceea ce înseamnă că tu esti Tata Motan), dacă numărul bancnotelor din portofel (imitaţie de piele de şarpe, evident, ştanţat cu numele unei nu mai ştiu cărei ţestoase ninja) sunt “fără număr”, dacă nu eşti incult de mare clasă dar dai dovadă de tupeu porcin ….EŞTI UN NIMIC!!!
Pitzipoanca este foarte selectivă…aşa că ai grijă! Oricând te poţi trezi că bunăciunea ţi-a fost şterpelită de către duşmanul tău, şoricelul….

Băleşti din greu la o viaţă din asta? Vrei să sugi şi tu din seva Copacului Vieţii din Grădina Prinţeselor Unduitoare? Nimic mai simplu! Trebuie să îţi cultivi puţin spiritul sadic din tine şi să îţi schingiueşti fiecare neuron de care dispui…Apoi totul va fi mult mai simplu! Totul va veni de la sine….Pentru că vei fi transportat instantaneu în lumea de basm, spoită de aur fals şi de prost-gust a manelelor…


OBSERVAŢIE: să nu faci cumva greşeala să confunzi maneaua cu ritmurile indiene sau arabe, pentru că eşti mâncat! Deşi linia melodică este asemănătoare, maneaua este doar o imitaţie palidă fără nici un substrat. Nu are un mesaj anume, fiind doar o zdrăngăneală văitată ce abundă în ploi de bani, duşmani care mor de inimă rea şi de oftică, balerine periculoase (implicit deschiloţate) şi prinţişori care dau tot felul de şmenozeli. Nu îţi transmite sentimente profunde, nu te înalţă moral sau psihic…

Un comentariu:

  1. Demential articolas dom'le! Fenomenal, serios..de mult n-am mai citit asa material cu umor extazic! Zi-le ca le zici bine! Bravo, bravo maestre!

    RăspundețiȘtergere